Генератор азотен за помпане на гуми HP-1350

Код на продукта:

HP-1350

Производител:

HPMM

Категория:

Генератори АЗОТ

Цена:

1655.00 лв.

Описание

Азотен генератор е съоръжение за напомпване с азот на автомобилни гуми.

Основно предимство при този метод е запазването на стабилно налягане в гумите независимо от повишаване на температурата им вследствие скорост , пряка слънчева светлина  или промени в атмосферната температура, водещо до по-нисък разход на гориво, по бавно и равномерно износване на гумите, по-добро сцепление с настилката, намален спирачен път, предотвратяване на корозия по вътрешната част на джантата и стоманената оплетка в гумата.

   Принцип на работа:
1.Вградена вакуум помпа в азотния генератор изтегля наличния в гумата атмосферен въздух като по този начин гарантира чистотата на вкарания в последствие азот.
2.Сгъстен въздух от компресор с капацитет минимум 9 Bar се доставя към генератора където се филтрира,обезмаслява и почиства от всякакви примеси и влага. След това преминава през специална мембрана при което азотните молекули от въздуха се отделят и изпращат в  резервоара на азотния генератор.При този разпад на молекулярно ниво се получава азот с чистота минимум 95%. С азота от резервоара се напомпва гумата.

За добиването на азот с този азотен генератор са нужни само напрежение 220V и подходящ компресор.
Той е абсолютно безопасен за човека  и околната среда.

Азотен генератор HP-1350 за помпане на гуми за леки коли и малки камиони, стандартно окомплектован с два маркуча и пистолет за вакуум и налягане.
С независим вакуум генератор и N2 устройство за издуване.
Полуавтоматично управление.
Наличен цвят - червен.